Filcoten tec

Filcoten tec
 • Kanali za vrt/uređenje prostora za zaštitnom ivicom za veće opterećenja do klase C250
 • Ivice dostupne u dve verzije-pocinkovani i nerđajući čelik
 • Uključuje fix sistem zaključavanja
 • Različite nazivne širine, dužina kanala L=500/1000mm
 • Područje primene: pešačke zone, gradski trgovi, sportski objeki, parkirališne zone i sl.

Pregled sistema

 

Sistem kanala FILCOTEN tec nudi vrhunske karakteristike FILCOTEN HPC (beton visokih performansi) i dopunjuje ih dodatnim bezbednosnim aspektima. Džepovi za sidrenje obezbeđuju sigurnu vezu sa okolnom betonskom posteljicom. Poseban dizajn ivice od pocinkovanog čelika omogućava jednostavno i sigurno pričvršćivanje poklopaca. Susedne pokrivne površine se lako mogu spojiti uz ivice. BG-FILCOTEN tec mini verzija je plići kanal za aplikacije ograničene visine. Sistem kanala može izdržati opterećenja do klase C 250 (u skladu sa EN 1433).

 • Varijante: bez nagiba, izliv bez nagiba, nagib 0,5%
 • Material: FILCOTEN HPC
 • Sa integrisanom ivicom: pocinkovanom (V) ili ivicom od nerđajućeg čelika (E)
 • Sa fix sistemom zaključavanja
 • Klasa opterećenja C250
 • Dužine: 500mm i 1000mm
 • Širina: 130mm
 • Visina kanala: 135-185mm
 • Širine: NW 100, NW 150,  NW 200

Područja primene: platforma, fasada, aerodrom (prizemlje), pešačke zone, pejzažna izgradnja, garažni prilaz, bašta i pejzažna izgradnja, parking na prilazu, popločavanje, parking (auto), parking garaža, višespratni parking, blok popločavanje, biciklistička staza , šlic, šlic kanal, bazen, sportski objekat, terasa, podzemni parking, nenametljiva drenaža, garaža, dizajn, diskretna drenaža.

1. Glatka površina

Površina FILCOTEN HPC (High Performance Concrete) je glatkija od betona, obezbeđujući najbolji protok i karakteristike samočišćenja.

2. Sigurnosni šav

Sigurnosni šav koji omogućava zaptivenu vezu između pojedinačnih segmenata

3. Ivica od pocinkovanog čelika

Ivica omogućava sigurno zaključavanje rešetke sa inovativnim sistemom za zaključavanje fix. Susedne površine se lako mogu spojiti uz ivice kanala.

4. Standardni izliv

Svako telo kanala bez unutrašnjeg nagiba ima opciju vertikalnog izliva.

5. Džepovi za sidrenje

Inovativna FILCOTEN HPC tehnologija proizvodnje i oblikovanja omogućila je da se po prvi put dizajniraju džepovi za sidrenje za betonsko telo kanala, obezbeđujući još bolje prianjanje u betonskoj posteljici.

6. Savršeno pristajanje

Inteligentno raspoređene tačke sidrenja na unutrašnjoj i spoljašnjoj strani ivice garantuju čvrsto vezivanje ivice u betonu.

7. COMBee dizajn rešetka

Dizajnerska rešetka COMBee je veoma posebna kreacija. Ova klasična crna rešetka sa jedinstvenom površinom u obliku saća daje visoko estetski dodir, ali ima više da ponudi od samo nezaboravnog dizajnerskog izgleda. Dizajnirana rešetka je 100% otporna na koroziju, neusmereno optimizovan dotok, neklizajuća i otporna na UV zračenje.

BG-FILCOTEN®

Do poslednjeg detalja prvi izbor za profesionalce

Bilo da se radi o svakodnevnom poslovanju ili posebnim projektima koji uključuju extremne izazove, BG-FILCOTEN® tec, pro i one su u svom elementu na bilo kom terenu. Na kraju, ovi sistemi za odvod predstavljaju visoku umetnost  inženjerstva i vrhunac dugogodišnjeg iskustva u radu na zadovoljavanju potreba  i zahteva naših kupaca.

Naš FILCOTEN® HPC (Beton Visoke Perfomanse) omogućava inteligentnu laganu konstrukciju koja pruža veće perfomanse odvodnje, pogodnu ugradnju i maksimalnu stabilnost i robusnost za visoko efikasna rešenja.


Klasa A 15 – F 900

Bez upotrebe sintetičkih smola

BG-FILCOTEN® tec

Kanal za vrt/uređenje prostora sa zaštitnom ivicom za veća opterećenja do klase C 250. Ivice dostupne u dve verzije – pocinkovni i nerđajući čelik. Uključuje fiX-sistem zaključavanja.

   

BG-FILCOTEN® pro

Sistem odvodnih kanala za profesionalce sa najvećim očekivanjima; klasa opterećenja do E 600. Tri ivice na izbor: pocinkovani, nerđajući čelik ili liveno gvozdene. Sa fiX sistemom zaključavanja i opcionalni spoj sa šrafljenjem za proizvode od livenog gvožđa.

BG-FILCOTEN® green

Ovaj sistem za prečišćavanje vode garantuje maksimalnu održivost. Na osnovu BG FILCOTEN® pro nominalne širine 400 mm i konstruktivne visine od 640 mm.

BG-FILCOTEN® one

Revolucionarni monolitni sistem kanala sa integrisanom rešetkom od FILCOTEN® HPC. Maksimalna robusnost, klasa opterećenja do F 900. Ulazni otvori u jedinstvenom dizajnu S-linije pružaju visoke performanse odvodnje.

 

Tehnička dokumentacija

Naziv Oznaka Tehnički list Tehnički crtež Brošura Sertifikat
FCT tec NW100
 
FCT tec NW100_kanal
FCT tec NW100_rešetke
FCT tec NW100 mini FCT tec NW100 MINI
FCT tec NW150 FCT tec NW150
FCT tec NW200 FCT tec NW200