Filcoten light

Filcoten light
 • Kanali male težine sa rešetkama koje se oslanjaju i bez ivica koje drže rešetku
 • Različite nazivne širine, dužina kanala L=500/1000mm
 • Klasa nosivosti do C250
 • Primena: terase, balkoni, garaže, pločnici, sportski tereni, kućni prilazi i dvorišta, pešačke zone i sl površine.

Pregled sistema

Robusna, dimenziono stabilna, a ipak dovoljno lagana za gradnju zelenih i otvorenih prostora – BG-Filcoten light. Kompaktan i ekonomičan sistem kanala za svestrane primene nudi sve prednosti FILCOTEN HPC (beton visokih performansi) materijala. Može se polagati na kamene ploče, pločice i druge površine i otporan je do klase C 250 (u skladu sa EN 1433). Ovaj sistem je takođe dostupan u nižoj konstrukcijskoj visini kao BG-FILCOTEN light mini.

 • Varijante: bez nagiba, izliv bez nagiba, nagib 0,5%
 • Material: FILCOTEN HPC
 • Sa klipom za zaključavanja
 • Klasa opterećenja C250
 • Dužine: 500mm i 1000mm
 • Širina: 126mm
 • Visina kanala: 115-165mm
 • Širine: NW 100, NW 150

1. Glatka površina

Površina FILCOTEN HPC (High Performance Concrete) je glatkija od betona, obezbeđujući najbolji protok i karakteristike samočišćenja.

2. Sigurnosni šav

Sigurnosni šav omogućava zaptivenu vezu između pojedinačnih segmenata

3. Slivnik

Zasebno dostupna tela kanala sa vertikalnim izlivom bez unutrašnjeg nagiba za direktan priključak na cev za otpadnu vodu.

4. Džepovi za sidrenje

Inovativna FILCOTEN HPC tehnologija proizvodnje i oblikovanja omogućila je da se po prvi put dizajniraju džepovi za sidrenje za betonsko telo kanala, obezbeđujući još bolje prianjanje u betonskoj posteljici.

5. Šlic rešetka – 2S pogodno za štikle

Njegova dvostruka konstrukcija 2×6 mm čini gornji deo proreza otpornim na štikle, kao i pristupačnim za pešake i invalidska kolica. Dostupan je u nominalnim širinama od 100 i 150, napravljen od pocinkovanog čelika ili V2A nerđajućeg čelika. Otporan na koroziju i izdržljiv, bez obzira na materijal.

BG-FILCOTEN šlic rešetke

Šlic rešetke su posebno pogodne za arhitektonski izazovne površine u kojima je dizajn važan kao i funkcija.

Uska širina proreza od 12,5mm i/ili 2x6mm i 3x6mm na našim verzijama prilagođenim za štikle sa dvostrukom i/ili trostrukim šlicom znači da se mogu savršeno uklopiti u poravnanje proreza na površini

Ugradna rešetka jedinice za održavanje može se brzo i lako ukloniti u svrhe čišćenja pomoću ručke za podizanje.

 

 

BG-FILCOTEN®

Do poslednjeg detalja prvi izbor za profesionalce

Bilo da se radi o svakodnevnom poslovanju ili posebnim projektima koji uključuju extremne izazove, BG-FILCOTEN® tec, pro i one su u svom elementu na bilo kom terenu. Na kraju, ovi sistemi za odvod predstavljaju visoku umetnost  inženjerstva i vrhunac dugogodišnjeg iskustva u radu na zadovoljavanju potreba  i zahteva naših kupaca.

Naš FILCOTEN® HPC (Beton Visoke Perfomanse) omogućava inteligentnu laganu konstrukciju koja pruža veće perfomanse odvodnje, pogodnu ugradnju i maksimalnu stabilnost i robusnost za visoko efikasna rešenja.


Klasa A 15 – F 900

Bez upotrebe sintetičkih smola

BG-FILCOTEN® tec

Kanal za vrt/uređenje prostora sa zaštitnom ivicom za veća opterećenja do klase C 250. Ivice dostupne u dve verzije – pocinkovni i nerđajući čelik. Uključuje fiX-sistem zaključavanja.

   

BG-FILCOTEN® pro

Sistem odvodnih kanala za profesionalce sa najvećim očekivanjima; klasa opterećenja do E 600. Tri ivice na izbor: pocinkovani, nerđajući čelik ili liveno gvozdene. Sa fiX sistemom zaključavanja i opcionalni spoj sa šrafljenjem za proizvode od livenog gvožđa.

BG-FILCOTEN® green

Ovaj sistem za prečišćavanje vode garantuje maksimalnu održivost. Na osnovu BG FILCOTEN® pro nominalne širine 400 mm i konstruktivne visine od 640 mm.

BG-FILCOTEN® one

Revolucionarni monolitni sistem kanala sa integrisanom rešetkom od FILCOTEN® HPC. Maksimalna robusnost, klasa opterećenja do F 900. Ulazni otvori u jedinstvenom dizajnu S-linije pružaju visoke performanse odvodnje.

Tehnička dokumentacija

Naziv Oznaka Tehnički list Tehnički crtež Brošura Sertifikat
FCT light NW100

FCTlight NW100_kanal
FCTlight NW100_rešetka    
FCT light NW100mini

FCTlight NW100mini_kanal
FCTlight NW100mini_rešetka    
FCTlight NW150

FCTlight NW150_kanali
FCTlight NW150_resetke