ALUPURA/PURANOX/PURASTEEL poklopci za ispunu

ALUPURA/PURANOX/PURASTEEL poklopci za ispunu

  • ALUPURA-poklopci za ispunu od aluminijuma
  • Sastoji se od okvira i poklopca za ispunu sa umetnutim čeličnim ojačanjem
  • Jednostavno otvaranje s uključenim kombinacijskim ključem za odvijanje i podizanje poklopca
  • Postoje opcije poklopaca od nerđajućeg čelika i inoksa (PURANOKS/PURASTEEL)
  • ALUSTONE-poklopac sa dubinom ispune 90mm, za punjenje betonom ili kamenom za popločavanje

Pregled sistema

Naši poklopci za ispunu savršeno se prilagođavaju okolnoj površini.
Oni ispunjavaju najviše zahteve u pogledu materijala, tehnologije i dizajna. Kada se pravilno postavi, poklopac šahta je elegantan i dimenzijalno stabilan.

ALUPURA® poklopci su izrađene od hemijski otporne legure aluminijuma AlMgSi05. Ne postoji opasnost od rđe čak i ako dođe do mehaničkih oštećenja okvira i pokrova, nema problema sa farbanjem. Za ekstremno visoke koncentracije soli i hlora, preporučujemo upotrebu nerđajućeg čelika 1.4571.

PURANOKS® i PURASTEEL® izrađeni su od nerđajućeg čelika ili pocinkovanog čelika i upotpunjuju porodicu proizvoda.

ALUPURA® ugaone veze

Kvadratne ugaone veze povećavaju stabilnost poklopca i olakšavaju polaganje ispune.

Jednostavno otvaranje i sigurno zatvaranje

Isporučeni šrafovi su pogodni za zavrtnje i podizanje poklopca. Ključevi, zaštitne kapice, šrafovi i zaptivke takođe se mogu isporučiti kasnije kao rezervni delovi.

Šipka za prašinu

Posebna šipka za prašinu umetnuta između okvira i poklopca sprečava da kontaktne površine budu prljave tokom faze izgradnje i služi kao zaštita ivica.

Nosivost

Sa potpunom ispunom poklopca betonom tipa C 30/37 u skladu sa EN 206, postiže se lomno opterećenje od 70 do 90 kN. Svi poklopci ispune su pogodni za sve pristupačne prostore.

Sa potpunim, standardno ispunjenim betonom tipa C 40/50 prema EN 206 i umetanjem druge konstrukcijske čelične rešetke, poklopci ALUPURA su do nominalne veličine 600×600 takođe pogodni za područja dostupna za automobile (Klasa B125 prema ON EN 124).

PURASTEEL® i PURANOKS® se sa ispunom u skladu sa standardima, betonom tipa C30/37 prema EN 206 mogu koristiti do klase B 125 kN. Korišćenje nižeg kvaliteta betona ili ugradnja smanjuju otpornost.

Vodootporan i bez mirisa

Jedinstveni ALUPURA sistem za brtvljenje pritiska gumenu brtvu na unutrašnju ivicu okvira. Ovaj i vijcani spoj koji se nalazi izvan zaptivke osiguravaju nepropusnost za vodu i miris.

Varijante:
ALUPURA® sa prirubnicom: Prirubnica 22 mm ispod gornje ivice poda za čvrsto spajanje podne izolacija na okviru.
ALUPURA® otporan na povrat: Izvedba sa čvrsto zavarenim poklopcem, okvirom sa 8 betonskih sidara, poklopci su fabrički zatvoreni.
ALUPUR HH: Poklopac sa ispunom sa mehanizmom za otvaranje i pomoćni sredstvima za lakše otvaranje i zatvaranje. Korišteni spojevi makaza osiguravaju da se poklopac horizontalno podigne iz okvira. Ovo sprečava da se ivice skidaju, a potpomognute sa dve gasne opruge, čini rad još lakšim.
Specijalna konstrukcija: Na zahtev sve zamislive kombinacije poklopca: postoje različiti oblici poklopca, fiksne ili uklonjive rešetke, mnogo varijanti materijala je dostupno na zahtev.

Tehnička dokumentacija

Naziv Oznaka Tehnički list Tehnički crtež Brošura Sertifikat Tehnički opis
ALUPURA 600×400
ALUPURA 600×600
ALUPURA 700×700
ALUPURA 500×500
ALUPURA 300×300
ALUPURA  1000×600
ALUPURA  800×800
ALUPURA 1000×1000
ALUPURA HH 1065BV-ALU88HH
ALUPURA HH 1065BV-ALU66HH
ALUPURA HH 1065BV-ALU110HH
ALUSTONE  
PURANOX  
PURASTEEL