PTOP okrugli poklopci za šahte

PTOP okrugli poklopci za šahte

 • Poklopac i ram od nodularnog liva
 • Bešumni su zbog integrisanog umetka od ekastomera u ramu
 • Dvostruka opruga za zaključavanje
 • Sigurnosna šarka-blokira se na 80⁰ pri zatvaranju, fiksira se u otvorenom položaju na 100⁰
 • Poklopac se automatski centrira u okvir
 • Zamenjivi poklopac
 • Sa osloncima korpe za mulj

Pregled sistema

Nodularni liv

Nodularni liv pokazuje elastičnost u širokom dijapazonu opterećenja, kako istezanja tako i pritiska. Ove karakteristike su uslovljene kuglastim oblikom grafita u materijalu (pogledajte dijagram). Pri velikom opterećenju, materijal će se elastično deformisati ali neće pući.

Kuglasta struktura takođe omogućava viši odnos snaga/težina u poređenju sa karakteristikama svojstvenim proizvodnji sivog liva. Radni delovi mogu biti mnogo lakši sa istim opterećenjem. Doprinos očuvanju sirovina i rezervi energije.

Prednosti nodularnog liva:

 • Visoka otpornost i trajnost
 • Ergonomsko rukovanje zahvaljujući maloj težini
 • Konstrukcija sigurnosnih elemenata kao što su šarke ili sistemi za zaključavanje
 • Doprinos očuvanju sirovina i rezervi energije

Sistem za zaključavanje

Šaht poklopci serije P-TOP se automatski zabravljuju pri zatvaranju zahvaljujući dvema oprugama koje se nalaze na donjoj strani poklopca. One uskaču u otvore na ramu i na taj način čvrsto zabravljuju poklopac za ram. Da bi se poklopac otvorio, potrebno je savladati otpor opruga pomoću poluge. Sistem za zaključavanje ispunjava zahteve standarda EN 124 u pogledu bezbednosti dece kao i namerno uklanjanje poklopca.

Bešumni poklopci

 Svi šaht poklopci i slivničke rešetke P-TOP serije su opremljeni sistemom za prigušenje buke pri prelasku vozila. Ovaj sistem je baziran na dugotrajnom umetku od elastomera koji je postavljen na površinama koje se dodiruju i na taj način sprečava kontakt poklopca i rama.

Šarke na poklopcima

Karakteristike nodularnog liva omogućavaju izradu šarki na šaht poklopcima i rešetkama. Šarke u značajnoj meri olakšavaju rad sa šaht poklopcima. Poklopac može da bude otvoren i zatvoren jednostavno i bezbedno uz minimalni napor i bez specijalnog alata. Pri zatvaranju poklopca isti se automatski centrira pomoću dodatnog elementa za centriranje u ramu. U slučaju poplave, šarka i element za centriranje sprečavaju da voda odnese poklopac a nakon poplave spuštaju ga u prvobitni bezbedni položaj.

Sigurno učvršćivanje

Kada je poklopac otvoren, on ostaje u stabilnom, fiksirano položaju pod uglom od 100°. To se postiže uz pomoć integrisanog uređaja koji sprečava zatvaranje poklopca. Da bi se poklopac odvojio od rama, prvo se postavi u položaj 90°, a zatim podiže vertikalno naviše.

 

Individualni dizajn površine

PURATOR omogucava izradu poklopaca sa natpisima ili logotipima koji omogućavaju opštinama ili kompanijama vizuelnu prezentaciju poslovnog identiteta.

Uzajamna zamenjivost

Poklopac i rešetka svih P-Top poklopaca i okruglih

usisnih rešetki Drainex takođe se lako mogu zameniti retrospektivno sa ramom ugradenim unutar serije. Da biste to učinili, poklopac se jednostavno izvlači iz spoja u položaju od 90 °, a zamenski poklopac se ponovo ubacuje u istu poziciju.

 •  

Tehnička dokumentacija

Naziv Šifra Tehnički list Tehnički crtež Brošura Sertifikat Tehnički opis
P TOP Medio P11125D
P TOP Cesar P11250DLX

P TOP L P11400DLX
P TOP Strong P11900D

P TOP Strong Nivo
P15600DN14
P TOP Medio RS
P11125RSX
P TOP L RS
P11400DLRS